Mysi Lahtisen lipstikkakeitto

60+
min
6
yli 60 min
  • 6
  • 6

Ainekset

voita tai öljyä
4-5 sipulia
runsaasti tuoretta lipstikkaa (noin 1/2 l)
2 l vettä
3-4 kasvisliemikuutiota
2-3 raastettua perunaa
2 dl kermaa (Hyla)
3 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Kuumenna kattilassa voi tai öljy ja kuullota siinä hienoksi leikatut sipulit kuultaviksi. Lisää vähintään kahvikupillinen silputtua lipstikkaa ja kääntele seosta, ettei se pala pohjaan. Pienennä lämpöä.
  2. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja raastetut perunat. Anna keiton kiehua hissukseen kannen alla puolisen tuntia.
  3. Sekoita vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan. Lisää keittoon puolet kermasta ja vehnäjauhosuurus. Anna keiton vielä kypsyä puolisen tuntia.
  4. Lisää loput kermasta ja anna keiton olla ilman kantta pari minuuttia.
  • Parhaan maun keitto saa alkukesän lipstikasta, jolloin sen lehdet ovat vielä pehmeitä ja hennon vihreitä. Myöhemmin kesällä keittoon kannattaa nyppiä rehevän kasvin pienimmät ja nuorimmat lehdet.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
12.05.2007
Kotiliesi
  • 6