Näkkileipä

Näkkileipä 

60
min
12 annosta
30-60 min

Ainekset

2 hapankorppua
2.5 dl vettä
1.5 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0.5 dl öljyä

Valmistusohje

1. Liota hapankorppuja vedessä noin 20 minuuttia. Sekoita muut ainekset joukkoon ja sekoita käsistä irtoavaksi taikina-palloksi.

2. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyöritä palat pallosiksi, litistä kakkaroiksi ruisjauhokeossa ja ajele pulikalla tai kaulimella
ohuiksi kuoriksi.

3. Paista 250-300-asteisessa uunissa viitisen minuuttia. Käännä kuoret ja paista toiset viisi minuuttia. Nauti korppuina rasvan kanssa.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
21.10.2008
Kotiliesi