Reseptit

Nauhamakaronia äyriäisten kera

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Picada

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g kuorittuja manteleita
  • 2 paahdettua leipäviipaletta
  • 1 nippu persiljaa

Sofregit

  • 250 g sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g paprikaa
  • oliiviöljyä
  • 150 g kuoretonta ja siemenetöntä tomaattimurskaa
  • 750 g sepia-mustekalaa tai simpukoita
  • 600 g jättikatkarapuja tai merirapuja
  • 600 g nauhamakaronia
  • 1 l kalalientä
  • 50 g herneitä

Valmistusohje

Nauhamakaronia äyriäisten kera

1. Mittaa picadan ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi.

2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet, kuutioi paprika. Kuullota ainekset öljyssä. Lisää tomaattimurska.

3. Ruskista mustekalat ja ravut eri pannuilla voissa tai öljyssä. Jos käytät ruokaan simpukoita, kuullota kattilassa yksi silputtu sipuli ja
pari valkosipulinkynttä, lisää simpukat ja valkoviiniä tai kalalientä. Keitä, kunnes simpukat avautuvat.

4. Lisää mustekalat ja nauhamakaronit tomaatti-sipuliseokseen ja kuumenna muutama minuutti. Lisää kalaliemi ja keitä, kunnes pasta on kypsää. Lisää lopuksi herneet ja picada. Tarkista maku ja korista annos ravuilla ja simpukoilla.

  • VINKKI: Käytä ruokaan mieluiten espanjalaista nauhamakaronia tai spagettia, ei munamakaronia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nauhamakaronia äyriäisten kera

Sinun täytyy kommentoidaksesi.