Nauhamakaronia äyriäisten kera
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Laktoositon
Ainekset
Picada
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g kuorittuja manteleita
- 2 paahdettua leipäviipaletta
- 1 nippu persiljaa
Sofregit
- 250 g sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g paprikaa
- oliiviöljyä
- 150 g kuoretonta ja siemenetöntä tomaattimurskaa
- 750 g sepia-mustekalaa tai simpukoita
- 600 g jättikatkarapuja tai merirapuja
- 600 g nauhamakaronia
- 1 l kalalientä
- 50 g herneitä
Valmistusohje
1. Mittaa picadan ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi.
2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet, kuutioi paprika. Kuullota ainekset öljyssä. Lisää tomaattimurska.
3. Ruskista mustekalat ja ravut eri pannuilla voissa tai öljyssä. Jos käytät ruokaan simpukoita, kuullota kattilassa yksi silputtu sipuli ja
pari valkosipulinkynttä, lisää simpukat ja valkoviiniä tai kalalientä. Keitä, kunnes simpukat avautuvat.
4. Lisää mustekalat ja nauhamakaronit tomaatti-sipuliseokseen ja kuumenna muutama minuutti. Lisää kalaliemi ja keitä, kunnes pasta on kypsää. Lisää lopuksi herneet ja picada. Tarkista maku ja korista annos ravuilla ja simpukoilla.
- VINKKI: Käytä ruokaan mieluiten espanjalaista nauhamakaronia tai spagettia, ei munamakaronia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nauhamakaronia äyriäisten kera