Reseptit

New Yorkin herukkainen juustokakku

Ainekset

pohja:

  • 4 dl keksimuruja (Digestive, kaurakeksi tms.)
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g voisulaa

täyte:

  • 800 g tuorejuustoa (Philadephia, Hovi tms.)
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 munaa
  • 1 rkl vastapuristettua sitruuna- tai limettimehua

päälle:

  • 4 dl kermaviiliä
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

marjakastike:

  • 500 g musta- tai punhaherukoita, mansikoita tai vadelmia
  • 2 rkl sokeria
  • (2 rkl appelsiinimehua tai vettä)

Valmistusohje

New Yorkin herukkainen juustokakku

  1. Jauha keksit ja sekoita pohjan ainekset. Aseta leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan ja reunan väliin. Painele keksimuruseos pohjalle. Pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittajassa tasaiseksi massaksi. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita kermaviili, sokeri ja vanilja. Levitä seos kakun päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja pidä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.
  4. Sekoita marjakastikkeen ainekset tehosekoittajassa ja tarjoile erillisestä astiasta kakun kanssa tai kaada kakun pinnalle.

Kommentoi

Kommentoi juttua: New Yorkin herukkainen juustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.