Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Niukan lämmön yrttilohi

Yrttilohi valmistuu lohi-tai kirjolohifileistä. Niukassa uunin lämmössä kypsennetty lohi säilyttää kauniin värinsä ja sopii noutopöydän tarjottavaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Yrttilohi

  • 2 kg kirjolohi- tai lohifileetä
  • 3 tl sitruunapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 ruukkua tilliä
  • 2 dl valkoviiniä tai kalalientä

Valmistusohje

Yrttilohi tehdään näin:

Yrttilohi voidaan tarjota lämpimänä tai kylmänä esimerkiksi buffet-pöydässä. Jos tarjoat kalan kylmänä, poista kypsän kalan pinnasta mausteet.

  1. Laita lohi-tai kirjolohifileet vieri viereen tai vähän lomittain voideltuun uunipannuun tai vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele mausteeksi sitruunapippuria, suolaa ja karkeaksi leikattua tilliä. Valuta pannulle valkoviiniä tai kalalientä. Peitä kalat voi- tai leivinpaperilla ja kiedo sitten astian päälle kanneksi folio. Näin kala uunissa kypsyy muodostuvassa höyryssä ja aromit säilyvät hyvin.
  2. Kypsennä 100 asteessa 1 1/2 tuntia, pienemmälle määrälle riittää tunti. Kala säilyy niukassa lämmössä kauniin punaisena.

Vinkki: Jos haluat kalan päälle hyytelön, tee näin: sivele kylmä kala ja sen koristeet hyytelöllä, niin pinta säilyy herkullisen mehevänä. Hyytelön saa kätevästi hyytelökuorrutusjauheesta (esimerkiksi Santa Maria) ja valkoviinistä. Sekoita 5 g = 2 tl hyytelöjauhetta 2 1/2 dl kiehuvaa valkoviiniä tai vettä ja sivele hiukan jäähtynyttä hyytelöä kalan pintaan. Kuorrute hyytyy nopeasti, mutta sen voi kuumentaa uudelleen.

Katso myös: Matalassa lämmössä kypsennetty lohi

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Uunilohta pinaatti-kantarellitäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Niukan lämmön yrttilohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.