Niukan lämmön yrttilohi
Yrttilohi valmistuu lohi-tai kirjolohifileistä. Niukassa uunin lämmössä kypsennetty lohi säilyttää kauniin värinsä ja sopii noutopöydän tarjottavaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Maidoton
Ainekset
Yrttilohi
- 2 kg kirjolohi- tai lohifileetä
- 3 tl sitruunapippuria
- 1 tl suolaa
- 2 ruukkua tilliä
- 2 dl valkoviiniä tai kalalientä
Valmistusohje
Yrttilohi tehdään näin:
Yrttilohi voidaan tarjota lämpimänä tai kylmänä esimerkiksi buffet-pöydässä. Jos tarjoat kalan kylmänä, poista kypsän kalan pinnasta mausteet.
- Laita lohi-tai kirjolohifileet vieri viereen tai vähän lomittain voideltuun uunipannuun tai vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele mausteeksi sitruunapippuria, suolaa ja karkeaksi leikattua tilliä. Valuta pannulle valkoviiniä tai kalalientä. Peitä kalat voi- tai leivinpaperilla ja kiedo sitten astian päälle kanneksi folio. Näin kala uunissa kypsyy muodostuvassa höyryssä ja aromit säilyvät hyvin.
- Kypsennä 100 asteessa 1 1/2 tuntia, pienemmälle määrälle riittää tunti. Kala säilyy niukassa lämmössä kauniin punaisena.
Vinkki: Jos haluat kalan päälle hyytelön, tee näin: sivele kylmä kala ja sen koristeet hyytelöllä, niin pinta säilyy herkullisen mehevänä. Hyytelön saa kätevästi hyytelökuorrutusjauheesta (esimerkiksi Santa Maria) ja valkoviinistä. Sekoita 5 g = 2 tl hyytelöjauhetta 2 1/2 dl kiehuvaa valkoviiniä tai vettä ja sivele hiukan jäähtynyttä hyytelöä kalan pintaan. Kuorrute hyytyy nopeasti, mutta sen voi kuumentaa uudelleen.
Katso myös: Matalassa lämmössä kypsennetty lohi
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Uunilohta pinaatti-kantarellitäytteellä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Niukan lämmön yrttilohi