Nizzalaiset salaattitikut
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 1 prk (185/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
- 3 keitettyä keskikokoista uutta perunaa
- 3 keitettyä kananmunaa (8 min.)
- 6 punaista kirsikkatomaattia
- 6 mustaa oliivia
kastike:
- 1 rkl kapriksia
- 1 pieni murskattu valkosipulinkynsi
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl limetin mehua
- ripaus sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria
koristeeksi:
- jää- tai friseesalaatinlehtiä
- höyrystettyjä vihreitä papuja
Valmistusohje
1. Valuta huolella tonnikalasta öljy ja paloittele 12 suupalaan.
2. Viipaloi kylmät perunat neljään osaan. Kuori ja leikkaa munat neljäksi viipaleeksi. Halkaise kirsikkatomaatit ja oliivit. Hienonna kaprikset ja sekoita kastikeainesten kanssa.
3. Kääntele perunaviipaleet kastikkeessa ja nostele tarjoiluvadille. Aseta päälle pieni salaatinlehti, kanamunaviipale, tonnikalapala ja tomaatin- ja oliivinpuolikas. Pistä viipaleisiin cocktailtikut ja koristele pätkityillä pavunvarsilla.
4. Valuta tikkujen päälle kulhon pohjalle jäänyt kastike. Tarjoa alkutai cocktailpaloina.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nizzalaiset salaattitikut