Reseptit

Nizzalaiset salaattitikut

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 1 prk (185/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
  • 3 keitettyä keskikokoista uutta perunaa
  • 3 keitettyä kananmunaa (8 min.)
  • 6 punaista kirsikkatomaattia
  • 6 mustaa oliivia

kastike:

  • 1 rkl kapriksia
  • 1 pieni murskattu valkosipulinkynsi
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl limetin mehua
  • ripaus sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria

koristeeksi:

  • jää- tai friseesalaatinlehtiä
  • höyrystettyjä vihreitä papuja

Valmistusohje

Nizzalaiset salaattitikut

1. Valuta huolella tonnikalasta öljy ja paloittele 12 suupalaan.

2. Viipaloi kylmät perunat neljään osaan. Kuori ja leikkaa munat neljäksi viipaleeksi. Halkaise kirsikkatomaatit ja oliivit. Hienonna kaprikset ja sekoita kastikeainesten kanssa.

3. Kääntele perunaviipaleet kastikkeessa ja nostele tarjoiluvadille. Aseta päälle pieni salaatinlehti, kanamunaviipale, tonnikalapala ja tomaatin- ja oliivinpuolikas. Pistä viipaleisiin cocktailtikut ja koristele pätkityillä pavunvarsilla.

4. Valuta tikkujen päälle kulhon pohjalle jäänyt kastike. Tarjoa alkutai cocktailpaloina.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nizzalaiset salaattitikut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.