Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nokkospasta

Nokkospasta eli nokkoskastike pastalle syntyy hetkessä noin litrasta tuoreita nokkosia. Ruokakerma pyöristää nokkosen maun herkulliseksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Nokkoskastike

  • noin 1 l tuoreita nokkosia
  • 2-3 rkl rypsi-tai oliiviöljyä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • noin 1 dl kermaa tai ruokakermaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ ruukku ruohosipulia
  • parmesania

Lisäksi

  • noin 300 g pastaa

Valmistusohje

Nokkospasta valmistuu helposti näin:Nokkoskastike pastalle

  1. Huuhdo nokkoset hyvin. Ryöppää ne eli keitä pari minuuttia runsaassa vedessä ja heitä keitinvesi pois. Valuta hyvin. Leikkaa nokkoset terävällä veitsellä karkeaksi silpuksi.
  2. Kuumenna öljy ja lisää joukkoon hienoksi leikatut tai murskatut valkosipulinkynnet, auringonkukansiemenet ja nokkoset. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia.
  3. Lisää tilkka nestettä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hyvin hienoksi leikatulla ruohosipulilla. Sekoita nokkoskastike kuuman, juuri keitetyn ja valutetun spagetin, nauha- tai kierremakaronin joukkoon. Nauti nokkospasta parmesaaniraasteen kanssa.

Vinkki: Nokkonen on superruokaa! Ota kaikki irti terveellisestä hyötykasvista ja herkuttele kauden ensimmäisillä versoilla

Lue myös Anna.fi: Näin teet herkullisen nokkospannukakun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nokkospasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.