Nopea valkosuklaarisotto
Valkosuklaarisotto on valuvan pehmeä ihanan makea jälkiruoka.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Valkosuklaarisotto
- 1 l maitoa
- 1 vaniljatanko
- 2 ½ dl risottoriisiä
- 100 g valkosuklaata
- 25 g voita
Valmistusohje
Valkosuklaarisotto tehdään näin:
1. Paloittele valkosuklaa leivinpaperin päälle. Rouhi valkosuklaa veitsellä ohuiksi siivuiksi.
2. Mittaa maito kattilaan ja kuumenna maito kiehuvaksi halkaistun vaniljatangon kanssa. Sulata teflonkattilassa rasva ja lisää riisi. Sekoittele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi.
2. Poista vaniljatanko ja lisää maito riisiin vähitellen, pienissä erissä. Lisää nestettä vasta, kun edellinen satsi on imeytynyt riisiin. Keitä sekoittaen miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita valkosuklaarisoton joukkoon rouhittu valkosuklaa. Saat kaadettu valkosuklaamurut leivinpaperin avulla helposti risoton joukkoon.
3. Rikasta risottoa vaahdotetulla kermalla ja tarjoile valkosuklaarisotto marjojen, hedelmien tai vaikka vadelmakastikkeen kera.
Lue myös: Näin tehdään kookos-riisivanukas
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkkusuut hurmaava melonirisotto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nopea valkosuklaarisotto