Nougatkuulat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 14 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 14 wienernougat-konvehtia
- 150 g mantelimassaa
- 2 rkl tummaa siirappia
- 2 rkl rommia, konjakkia tai appelsiinimehua
- 100 g tummaa suklaata
Pinnalle
- 50 g maitosuklaata
Valmistusohje
1. Sulata suklaakonvehdit mikrossa. Raasta suklaan joukkoonmantelimassa. Lisää siirappi ja alkoholi tai mehu. Sekoita tasaiseksi.
2. Pyöritä massasta pieniä tasakokoisia palloja. Sulata vesihauteessa suurin osa paloitellusta tummasta suklaasta. Kun suklaa on sulanut ja seos on tasaista, lisää loput suklaasta paloina. Nosta kulho jäähtymään ja sekoita tasaiseksi. Kasta pallot haarukan avulla sulassa suklaassa ja nosta kuivumaan ja valumaan ritilälle.
3. Anna jähmettyä. Sulata maitosuklaa ja valuta koristeraidoiksi kuulien pinnalle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nougatkuulat