Omena-persikkamalja
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
- hapahkoja omenoita
- 2 kpl persikoita
- 2 rkl voita
- 3 rkl fariinisokeria
- (pala hillottua inkivääriä)
- 1 dl omenamehua
- tai appelsiinimehua
- 200 g omena-kanelirahkaa
koristeeksi:
- 4 rkl rouhittua mantelia
- kirsikkaterttu
- tai herukkaterttu
Valmistusohje
- Keitä vettä pienessä kattilassa. Keitä persikoita minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Nosta pois ja kuori. Kuori omenat. Leikkaa hedelmät lohkoiksi.
- Sulata voi pannussa. lisää joukkoon sokeri, inkivääri ja hedelmälohkot. Kuullota hedelmiä seoksessa. Lisää mehu ja kiehuta. Anna jäähtyä kylmäksi.
- Mittaa jälkiruokamaljoihin ruokalusikallinen omena-kanelirahkaa. Nostele päälle hedelmälohkoja ja toinen lusikallinen rahkaa. Korista annokset rouhitulla mantelilla ti pistaasilla ja marjoilla tai kirsikoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omena-persikkamalja