Reseptit

Omena-persikkamalja

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • hapahkoja omenoita
  • 2 kpl persikoita
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • (pala hillottua inkivääriä)
  • 1 dl omenamehua
  • tai appelsiinimehua
  • 200 g omena-kanelirahkaa

koristeeksi:

  • 4 rkl rouhittua mantelia
  • kirsikkaterttu
  • tai herukkaterttu

Valmistusohje

Omena-persikkamalja

 

  1. Keitä vettä pienessä kattilassa. Keitä persikoita minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Nosta pois ja kuori. Kuori omenat. Leikkaa hedelmät lohkoiksi.
  2. Sulata voi pannussa. lisää joukkoon sokeri, inkivääri ja hedelmälohkot. Kuullota hedelmiä seoksessa. Lisää mehu ja kiehuta. Anna jäähtyä kylmäksi.
  3. Mittaa jälkiruokamaljoihin ruokalusikallinen omena-kanelirahkaa. Nostele päälle hedelmälohkoja ja toinen lusikallinen rahkaa. Korista annokset rouhitulla mantelilla ti pistaasilla ja marjoilla tai kirsikoilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Omena-persikkamalja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.