Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenaglögi

Omenaglögin valmistukseen tarvitaan vain joulun mausteita, laadukasta omenamehua ja inkiväärijuomaa. Näiden kolmen kombosta valmistuu taivaallinen omenaglögi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Omenaglögi

  • 1 l tuorepuristettua ja suodattamatonta omenamehua
  • 1 ps glögimausteseosta
  • 0,33 l pullo alkoholitonta inkivääriolutta tai inkiväärikombutchaa

Koristeluun

  • 8 viipaletta kuivattuja omenoita

Valmistusohje

Katso videolta, miten omenaglögi valmistetaan:

Omenaglögi valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa kattilaan litra omenamehua ja pussillinen glögimausteseosta. Kuumenna kiehuvaksi. Tiputa lämpöä ja jätä hautumaan kannen alle puoleksi tunniksi.
  2. Lisää nyt kattilaan pieni pullollinen inkivääriolutta ja kuumenna juoma kuumaksi. Ota kattila pois levyltä.
  3. Siivilöi omenaglögi laseihin.
  4. Koristele juomat kuivatuilla omenaviipaleilla.

Vinkki! Jos haluat juomaan terästystä, kokeile Jaloviinaa tai tummaa rommia. Lue ammattilaisen vinkit glögin maustamiseen.

Omenaglögi
Omenaglögin salaisuus on inkiväärioluessa. © iStockphoto

Lue myös Anna.fi: Punaviiniglögi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenaglögi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.