Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenainen kanakastike

Kanakastike on nopea ja helppo arkiruoka. Kokeile kanakastikkeen pohjaksi kuivaa siideriä ja tehosta makua omenakuutioilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Omenainen kanakastike

  • 3 kypsää broilerin rintaleikettä
  • 3 dl kuivaa omenasiideriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 omena
  • 2 rkl Maizena vaaleaa kastikesuurustetta
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 dl persiljaa

Valmistusohje

Omenainen kanakastike valmistuu helposti näin:

  1. Poista broilerin rintaleikkeistä nahat ja luut ja paloittele liha.
  2. Lisää siideri kasariin ja anna kanakastikkeen kiehahtaa. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja keitä viitisen minuuttia.
  3. Kuori ja lohko kanakastikkeeseen mukaan myös omena.
  4. Lisää paloiteltu broilerinliha ja kuumenna ruoka kiehuvaksi. Suurusta liemi ja keitä kanakastiketta hetken aikaa.
  5. Lisää kerma ja hienonnettu persilja ja jatka kypsentämistä viitisen minuuttia. Viimeistele omenainen kanakastike persiljalla.

    Vinkki! Broilerin rintaleikkeissä on mukana nahkaa ja luita, jotka on helppo itse poistaa. Kilohinta on edullisempi kuin nahattomiksi ja luuttomiksi puhdistettujen rintafileiden. Kahdeksasta rintaleikkeestä riittää kolmeen ruokalajiin. Käytä kaksi rintaleikettä keittoon, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Kypsennä loput broilerileikkeet paistopussissa uunissa. Jäähdytä ja varaa puolet seuraavan päivän salaattiin. Toisen puolen voit perata, paloitella ja pakastaa kastiketta varten.

Lue myös Anna.fi: Kana-pistaasipasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenainen kanakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.