Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenainen sipulimarmeladi

Omenainen sipulimarmeladi maistuu juustojen kanssa. Perinteinen sipulimarmeladi saa ihanan vivahteen kotimaisista omenoista.

Ainekset

Omenainen sipulimarmeladi

  • ½ kg sipulia
  • ½ kg omenoita
  • 1 dl vettä
  • 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 pkt hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

Omenainen sipulimarmeladi tehdään näin:

1. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi tai hienonna ne. Pese, kuori ja raasta tai kuutioi omenat. Pane sipulit, omenat, vesi sekä sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu kattilaan.

2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Sekoita sokeri omenoiden ja sipuleiden joukkoon, kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi ja keitä noin viisi minuuttia.

3. Anna sipulimarmeladin jäähtyä noin 15 minuuttia. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Jaa omenainen sipulimarmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä sipulimarmeladi viileässä. Tarjoa marmeladi esimerkiksi juustojen kanssa.

Lue myös: Säilö sato purkkeihin ja pakastimeen – kokosimme parhaat vinkit säilöntään

Lue myös Anna.fi: Omena-puolukkamarmeladin ohje


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenainen sipulimarmeladi

Leena Fjäder leena.fjader@gmail.com

olisi kiva tietää missä ohje jatkuu…

Uura Hagberg

Hei Leena! Kun selaat kännykällä reseptejämme, löydät valmistusohjeet AINEKSET-otsikon oikealta puolelta OHJE-sanaa klikkaamalla. Tietokoneella reseptejä selatessa ohje aukeaa automaattisesti ainesten rinnalle oikealle.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.