Omena-toscapiirakka
Omena-toscapiirakka on ihanan raikkaan omenan ja makean toscakuorrutuksen yhdistelmä. Tämä leivonnainen katoaa pian parempiin suihin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Omena-toscapiirakka, pohja
- 3 kanamunaa
- 2 dl sokeria
- 100 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Omena-toscapiirakka, kuorrutus
- 4-5 omenaa
- 75 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- ¼ dl vehnäjauhoja
- 100 g mantelirouhetta
- 1 rkl maitoa tai omenamehua
Valmistusohje
Omena-toscapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Voitele piirakkavuoka (läpimitta noin 27 cm).
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sulatettu, jäähtynyt rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada torttuvuokaan.
3. Lohko omenat ja peitä pinta omenalohkoilla.
4. Paista piirakkaa ensin 200 asteessa 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa kuorrutus.
5. Mittaa kattilaan rasva, sokeri, vehnäjauhot, mantelirouhe ja tilkka nestettä. Kuumenna ja sekoita koko ajan, kunnes seos pulpahtaa. Kaada seos omenoiden päälle ja jatka kypsennystä noin 5-8 minuuttia tai kunnes kuorrutus on kauniin kullankeltaista.
6. Omena-toscapiirakka maistuu lämpimänä tai haaleana sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Ohje: Tuija Vallin, Oulainen
Lue myös Anna.fi: Näin leivot mausteisen toscakakakun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omena-toscapiirakka