Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenakukko

Omenakukko on savolaisesta rättänästä inspiraation saanut jälkiruoka. Omenakukko on parhaimmillaan uunituoreena kavaljeerinaan makea vaniljakastike.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Omenakukon taikina

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 dl perunahiutaleita
  • 125 g voita tai margariinia
  • (1 rkl vettä)

Omenakukon täyte:

  • noin 1 kg hapahkoja omenoita
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl kanelia
  • 4 rkl vaahterasiirappia
  • 50 g voita

Valmistusohje

1. Nypi kulhossa vehnäjauhot, ruisjauhot, perunahiutaleet, pehmeä rasva ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina hetkeksi kelmuun ja nosta jääkaappiin.

2. Halkaise omenat, poista kannat ja siemenkodat. Pilko isoiksi paloiksi. Pyörittele omenapalat sokeri-kaneliseoksessa. Nosta omenat piirakka- tai paistovuokaan. Valuta päälle vaahterasiirappi.

3. Kauli taikina kanneksi ja pistele muutama reikä haarukalla. Voitele pinta sulatetulla voilla. Paista omenakukkoa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile omenakukko vanilja-jäätelön tai -kastikkeen kera.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenakukko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.