Reseptit

Omenaleivokset

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 1 kg itsetehtyä tai valmista voitaikinaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • 1 dl siirappia
  • 2 rkl vettä

Väliin

  • noin 4 dl omenasosetta

Valmistusohje

Omenaleivokset

Omenaleivokset valmistuvat helposti vaikka vierasvaraksi pakastevoitaikinasta. Lehtevät leivokset sivellään siirappivedellä ja täytetään omenasoseella.

1. Kauli taikinasta 4 ohuehkoa suorakaiteen muotoista levyä. Voitele levyt kananmunalla ja pistele haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sivele pinta siirappivedellä ja paista vielä hetki.

2. Levitä omenasosetta kahdelle levylle. Nosta toiset levyt kansiksi ja leikkaa leivoksiksi.

Kokeile myös muita omenaisia leivonnaisia:
Mustikka-omenaleivos
Omenacharlotte
Omenastruudeli
Ruoka.fi: Helpot omenaviinerit

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenaleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.