Omenalla täytetty kananpoika
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 100 g kuivattuja omenaviipaleita
- 0.5 dl makeaa sherryä
- 2 (á noin 1,2 kg) tuoretta jyväbroileria
- 3-4 salaattisipulinvartta
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 luomusitruunan kuoriraaste
- 1 ruukku sitruunamelissaa
- ½ ruukku persiljaa
- 1 dl karkeaksi rouhittuja ruskeita manteleita
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 50 g voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl timjaminlehtiä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pilko omenaviipaleet ja nosta ne likoamaan sherryyn 2 tunniksi.
2. Kuivaa broilerit. Hienonna sipulinvarret ja valkosipulinkynnet. Kuullota oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunankuori, hienonnetut yrtit ja mantelirouhe. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää omenaviipaleet liemineen.
3. Sekoita pehmeä voi, murskatut valkosipulinkynnet ja tuoreen timjaminlehdet. Hiero voiseos broilereiden pintaan ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
4. Täytä broilerit omenatäytteellä. Halkaise sitruuna, jonka kuori on raastettu. Työnnä täytteiden päälle puolikas sitruuna. Sido broilerin jalat tiukasti vatsan päälle puuvillanarulla ja nosta ne uunivuokaan.
5. Kypsennä tunti 175-asteessa. Voitele broileria vuokaan valuneella liemellä. Tarkista kypsyys tikulla pistämällä se rintalihan paksuimpaan kohtaan. Kun valuva neste on kirkasta ja liha irtoaa hyvin luista, se on kypsää.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenalla täytetty kananpoika