Osso bucco
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
- 4 naudan potkaviipaletta
- rasvaa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl ruokosokeria
- (kanelitanko)
- 3 sellerinvartta tai pala juuriselleriä
- 3 porkkanaa
- 500 g yrteillä tai valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
- 5 dl vettä tai valkoviiniä
- tuoretta oreganoa
- parin timjaminoksaa
Valmistusohje
1. Ruskista potkat padassa. Lisää sipulit, valkosipuli ja muut mausteet. Lisää paloitellut sellerinvarret ja juurekset, tomaattimurska sekä vesi tai viini.
2. Hauduta pataa puolisen tuntia. Lisää yrtit ja jatka hauduttamista vielä reilu tunti. Tarkista maku ja tarjoa perunoiden, pastan tai riisin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Osso bucco