Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera
Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera on herkullinen viikonloppuruoka, joka valmistuu vähällä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla. Porkkanat, palsternakat ja perunat paahtuvat broilerin kanssa rinta rinnan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera:
- 1 (à noin 1, 2 kg) kokonainen uunibroileri
- 30 g pehmeää voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 nippu tuoretta timjamia
- 1 sitruuna
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 5 keskikokoista perunaa
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl kanalientä (gluteenitonta)
- 2 rkl dijoninsinappia
Valmistusohje
Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera tehdään helposti näin:
1. Kuivaa broileri talouspaperilla. Sekoita pehmeä voi, murskatut valkosipulinkynnet ja hienonnettu timjami. Halkaise sitruuna ja työnnä broilerin vatsaan sitruunanpuolikkaat. Hiero maustettu voiseos broilereiden pintaan ja mausta huolellisesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
2. Sido broilerin jalat tiukasti vatsan päälle kutistumattomalla puuvillalangalla. Kuori ja pilko juurekset ja nosta ne uunivuokaan. Riivi joukkoon vielä hieman timjaminlehtiä. Nosta päälle sidottu broileri. Valuta broilerin pinnalle vaahterasiirappi. sekoita kulhossa valkoviini, kanaliemi ja dijoninsinappi. Valuta liemi uunivuokaan.
3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Voitele paahdettu broileri vuokaan valuneella liemellä 1-2 kertaa paistamisen aikana. Tarkista broilerin kypsyys pistämällä tikulla rintalihan paksuimpaan kohtaan. Kun sisältä valuva neste on kirkasta ja liha irtoaa hyvin luista, liha on kypsää.
Katso myös: Broilerin tähteet – niitä ei kannata heittää pois, niistä syntyvät helpot herkut hetkessä
Katso myös Anna.fi/ruoka: 6 x nopea arkiruoka broilerista – pyöräytä broilerista herkullinen kastike, salaatti, keitto tai pasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera