Paahdetut nektariinit
Paahdetut nektariinit on vartissa valmis jälkiruoka, joka vie kielen mennessään. Nektariineista tai persikoista, rouhitusta pähkinästä ja valkosuklaasta valmistettu herkku maistuu jäätelön, vanilja-, jogurtti- tai kinuskikastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Paahdetut nektariinit:
- 4 nektariinia tai persikkaa
- 4 rkl ruokosokeria
- 4 rkl rouhittua macademiapähkinää tai mantelia
- 4 rkl rouhittua valkosuklaata
- 5 dl vadelmia tai mustikoita
Valmistusohje
Paahdetut nektariinit valmistuvat näin:
1. Halkaise hedelmät. Poista kivet ja aseta hedelmänpuolikkaat voideltuun uunivuokaan.
2. Ripota päälle sokeria ja paahda 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää pinnalle rouhittua pähkinää ja rouhittua suklaata. Jatka paahtamista viitisen minuuttia ja tarjoa paahdetut nektariinit jäätelön, kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Katso myös: Persikka koukuttaa kesän leivonnaisissa ja jälkiruoissa – poimi 4 suussa sulavaa reseptiä!
Anna.fi/ruoka: Persikka-pekaanipaistos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdetut nektariinit