Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsa uunissa

Parsa uunissa valmistuu näppärästi, isompikin satsi kerralla. Paahdettuna vihreä parsa on parhaimillaan. Voit höystää paahdetut parsat mausteilla ja parmesaaniraasteella.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Parsa uunissa

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 50 g voita nokareina
  • 3 rkl sitrunamehua

Valmistusohje

Parsa uunissa tehdään helposti näin:

  1. Leikkaa parsoista kuiva alaosa pois. Kuori paksut parsat nupun alapuolelta kuorimaveitsellä ohuelti. Ohuita parsoja ei kannata kuoria lainkaan.
  2. Nosta parsat voideltuun uunivuokaan.
  3. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria myllystä.  Nostele parsojen päälle voinokareita ja pirskota sitruunamehua.
  4. Paahda parsa uunissa 175 asteeessa keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes parsat ovat pehmeitä, mutta vielä napakoita. Kokeile puutikulla tai haarukalla parsojen kypsyyttä. Ole tarkkana, jotta ne säilyttävät napakkuutensa.
  5. Ota parsat napakoina uunista ja sekoittele niin, että voisula ja sitruuna levittyvät tasaisesti.

Vinkki! Halutessasi voit lisätä haluamiasi mausteita parsan päälle. Esimerkiksi mantelirouheella saat ihanaa rapsakkuutta ja parmesaanilla lisää makua!

Paahdetut parsat
Mausta paahdetut parsat sitruunamehulla ja mantelirouheella. Kuva: iStockphoto

Lue myös: Parsan keittäminen ja käsitteleminen on helppoa – nappaa ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Parsa parhaimmillaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsa uunissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.