Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdetut punajuuret pähkinöiden kera

Punajuuria voi tarjota muutenkin kuin salaattina. Anna niiden paahtua uunissa meheviksi ja mausta siirapilla sekä yrteillä. Esimerkiksi rosmariini on kuin luotu punajuuren kaveriksi. Tarjoa paahdetut punajuuret pähkinöiden tai pinjansiementen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Paahdetut punajuuret:

  • 6-10 punajuurta
  • noin 500 g karkeaa suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 0.5 dl rypsiöljyä

pinnalle:

  • rosmariinin oksia
  • paahdettuja saksanpähkinöitä tai pinjansiemeniä

Valmistusohje

Paahdetut punajuuret valmistuvat näin.

1. Pese punajuuret huolellisesti ja lado ne uunipannulle levitetylle karkealle suolalle. Paahda kokonaisina tai lohkoina noin tunti 175- asteisessa uunissa.

2. Mausta punajuuret siirapilla, öljyllä, rosmariinilla sekä paahdetuilla saksanpähkinöillä tai pinjansiemenillä.

Katso myös: Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdetut punajuuret pähkinöiden kera

Hilja

OHO!
500 g karkeaa suolaa..
🤔😝

Sinun täytyy kommentoidaksesi.