Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahtopaistileipä

Paahtopaistileipä vie isommankin nälän. Ruisleivälle kootussa leivässä on paahtopaistin kaverina kapriksilla ryyditettyä piparjuurimajoneesia sekä karamellisoitua sipulia. Nam!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paahtopaistileipä:

  • 4 viipaletta ruisvuokaleipää
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • salaatinlehtiä
  • 4 isoa viipaletta paahtopaistia
  • vesikrassia

Piparjuuriremoulade

  • 3 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
  • 1 pieni suolakurkku
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 dl majoneesia

Karamellisoitu sipuli

  • 2 isoa sipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl ruokokidesokeria
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • ¼ tl sormisuolaa

Valmistusohje

Paahtopaistileipä tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin piparjuuriremoulade. Kuori ja raasta piparjuuri. Hienonna suolakurkku ja kaprikset. Sekoita ainekset ja anna maustua.

2. Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipa-leiksi. Kuullota rasvassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Ripottele loppuvaiheessa joukkoon sokeri ja jatka paahtamista, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja kullankeltaisia. Mausta balsamiviinietikalla ja ripauksella sormisuolaa. Anna jäähtyä.

3. Sipaise leiville ohuesti rasvaa. Nostele päälle salaatinlehdet ja paahtopaistiviipaleet. Viimeistele paahtopaistileipä karamellisoidulla sipulilla, piparjuuriremouladella ja vesikrassilla.

Katso myös: Appelsiinimarinoitu naudan paahtopaisti – Katso ohjeet videolta!

Katso myös Anna.fi/ruoka: Paahtopaisti on takuuvarma murea klassikko – 3 herkullista reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahtopaistileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.