Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahtovanukas eli crème caramel

Paahtovanukas eli crème caramel on kermainen ranskalaisjälkkäri, joka hurmaa herkkusuut pehmeän täyteläisellä maullaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paahtovanukkaan sokeripinta:

  • 1 ¼ dl sokeria
  • 1/5 dl vettä

Paahtovanukas:

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 1 tl vaniljansiemeniä tai vaniljasokeria
  • 4 dl maitoa

Valmistusohje

Paahtovanukas eli crème caramel valmistuu näin:

Paahtovanukas (creme caramel)

1. Sekoita sokeri ja vesi. Keitä seosta, kunnes väri muuttuu pehmeän ruskeaksi. Varo palamista. Kaada sokeriliemi välittömästi voideltujen vuokien pohjalle.

2. Sekoita munat, sokeri ja keltuaiset sekä vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää maito.

3. Kaada seos siivilän läpi sokeriliemen päälle vuokiin. Nosta vuoat vedellä täytettyyn kulhoon.

4. Kypsennä vanukkaita 170-175 asteessa 40-50 minuuttia eli kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Tarjoile kylminä. Kumoa vanukkaat lautasille juuri ennen tarjoilua.

Vinkit:

Jos käytät vaniljatankoa, raaputa siitä lusikankärjellinen siemeniä mausteeksi. Vanukkaat kiinteytyvät vielä hieman viileässä.

Jos haluat vanukkaiden pintaan erikseen paahdetun sokeripinnan, jätä karamelliseos pois vanukkaiden pohjalta. Valmista paahtosokeripinta juuri ennen tarjoilua. Ripottele jokaisen vanukkaan pintaan 1 1/2 rkl sokeria. Paahda pintaa grillivastuksen alla tai paahtoraudalla kaksi minuuttia tai kunnes pinta ruskistuu. Jos sokeri kärähtää, poista kärähtänyt osa pinnalta ennen tarjoilua. Paahtosokeripintaiset vanukkaat tarjotaan lämpiminä, sillä grillivastus lämmittää vanukkaat.

Lue myös: Ranskalaiset leivonnaiset tulevat joulupöytään

Lue myös Anna.fi: Näin teet ranskalaisen crème brûléen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahtovanukas eli crème caramel

Sinun täytyy kommentoidaksesi.