Päärynäkeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- ½ juuriselleriä
- 3 porkkanaa
- 1 purjo
- 50 g voita tai öljyä
- 1 l kanalientä
- päärynää
- ½ dl sitruunamehua
- 50 g sinihomejuustoa
- 2 dl ranskankermaa
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele juurekset Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Kuullota kasvikset rasvassa kattilassa. Lisää kanaliemi ja kuoritut, lohkotut päärynät sekä sitruunamehu ja pippuri.
2. Keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto ja tarjoa sinihomejuustolla tai ruohosipulilla maustetun ranskankerman kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Päärynäkeitto