Reseptit

Päärynätorttu

Ainekset

  • 200 g margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 2 keltuaista

täyte:

  • 250 g tuorejuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 4 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3-4 päärynää
  • ½-1 dl vadelmahilloa

kuorrutus:

  • 2 valkuaista
  • 4 rkl sokeria

Valmistusohje

Päärynätorttu

  1. Paloittele rasva kulhoon, lisää vehnäjauhot ja sokeri. Nypi ainekset keskenään murumaiseksi. Lisää keltuaiset ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Ripottele leivinpöydälle jauhoja, pyörittele taikinasta pallo ja sitten litteä levy. Kauli ohueksi levyksi, kiedo kaulimen ympäri ja levitä piirakkavuokaan (halkaisijaltaan noin 30 cm). Tasoita reunat.
  2. Sekoita täytettä varten tuorejuusto, kananmunat, kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä torttupohjalle ohut sipaisu vadelmahilloa. Kuori päärynät ja viipaloi suoraan taikinapohjalle. Valuta täyte päälle. Paista päärynätorttua ensin 210-asteisessa uunissa uunin alimmalla ritilätasolla, näin pohja alkaa kypsyä nopeasti. Kun reunoissa on väriä, alenna lämpötilaa 175 asteeseen. Vuoan materiaalista ja taikinan paksuudesta riippuen piirakka kypsyy 30-40 minuutissa.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää vähitellen hienoa sokeria ja vatkaa vaahto kiiltäväksi ja notkeaksi. Nosta kuorrutus pilvinä päärynätortun keskelle tai reunoille. Pidä muutaman minuutin ajan uunissa, kunnes valkuaisvaahdossa on hiukan väriä. Jos paistat päärynätortun edellisenä päivänä, kuorruta se valkuaisvaahdolla vasta ennen tarjoamista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Päärynätorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.