Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinä-suklaaruudut

Suklaaruudut leivotaan tummasta suklaasta ja rapeista pähkinöistä. Nämä leivonnaiset eivät sisällä sisällä gluteenia, maitoa eivätkä kananmunaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Pähkinä-suklaaruudut:

  • 2 dl maustamatonta soijajogurttia (Alpro)
  • 2 dl tummaa sokeria
  • 1 dl soijajauhoja
  • 2 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta (maidotonta)
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 1 dl rypsiöljyä

Pähkinä-suklaaruutujen kuorrutus:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 0.5 dl voimakasta kahvia
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 3-4 rkl tomusokeria

Pähkinä-suklaaruutujen koristeeksi:

  • pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Pähkinä-suklaaruudut leivotaan näin.

  1. Sekoita sokeri jogurttiin. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää pieneksi murskatut pähkinät, öljy ja jogurttiseos.
  2. Levitä taikina pieneen uunipannuun leivinpaperille ja paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.
  3. Paloittele suklaa kuumaan kahviin, lisää sokeri ja kuumenna vielä mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lisää öljyä ja levitä leivospohjanpäälle.
  4. Jaa sopiviksi ruuduiksi ja koristele pähkinöillä. Tarjoa pähkinä-suklaaruudut glögin tai hyvän kahvin kanssa.

Katso myös: Maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia juhlapöytään

Katso myös:  Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussa sulaviin herkkuihin

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaa-maapähkinätäytekeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinä-suklaaruudut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.