Reseptit

Pähkinäcookiet

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

  • 100 g voita
  • 100 g maapähkinävoita
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 0.5 dl siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 dl rouhittua maapähkinää
  • 100 g kuivattuja karpaloita

Valmistusohje

Pähkinäcookiet

Pähkinäcookiet ovat helppoja ja herkullsia pikkuleipiä, jotka sopivat lahjaksi maapähkinävoin ystäville.

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, maapähkinävoi ja sokerit. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

2. Muovaa taikinasta pallosia, litistä hieman ja lado ne leivinpaperille uunipellille. Paista pähkinäcookieita 200-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia. Anna cookieiden jäähtyä tasaisella alustalla, mieluiten ritilällä.

Kokeile myös muita herkullisia pikkuleipiä:
Gluteenittomat cookiet
Amerikkalaiset cookiet
Täytetyt suklaapikkuleivät
Ruoka.fi: Manteli-maapähkinäpikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäcookiet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.