Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinäinen jouluhalko

Pähkinäinen jouluhalko sopii gluteenittomaan ruokavalioon. Joulunajan herkullinen leivonnainen täytetään kuivatuilla viikunoilla, mascarponella sekä pähkinöillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pähkinäinen jouluhalko:

  • 6 kananmunanvalkuaista
  • 1 ½ tl valkoviinietikkaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta
  • 1 tl vettä

Täyte

  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta
  • 2 rkl rommia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g macadamiapähkinöitä

Pinnalle

  • 50 g tummaa suklaata
  • macadamiapähkinöitä

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset ja valkoviinietikka kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeria, johon on sekoitettu maissitärkkelys.

2. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Nostele vaahtoon veteen liotettu espressokahvijauhe. Levitä vaahto tasaisesti uunipellin leivinpaperin päälle. Paista heti 175-asteisessa uunin keskitasossa 12 minuuttia.

3. Nosta marenkilevy uunista ja kumoa puhtaalle leivinpaperiarkille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota varoen pohjapaperi. Anna jäähtyä.

4. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Liota espressojauhe rommiin ja sekoita liuos huoneenlämpöisen tuorejuuston kanssa notkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Vaahdota kerma ja jauha pähkinät karkeaksi. Nostele suklaaseoksen joukkoon lopuksi kermavaahto.

5. Levitä suklaavaahto varovaisesti marenkilevylle. Ripottele pinnalle puolet pähkinämurskasta. Rullaa levy paperin avulla kääröksi.

6. Koristele jouluhalko sulatetuilla suklaaraidoilla ja pähkinämurskalla.

Katso myös: Gluteenittomat joululeivonnaiset

Anna.fi/ruoka: Gluteeniton leivonnainen yllättää usein herkullisesti – 7 suosikkiohjetta, joiden avulla valmistat mehevät ja maukkaat gluteenittomat herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäinen jouluhalko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.