Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinäiset pekonisarvet

Pähkinäiset pekonisarvet maistuvat teen tai glögin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Pähkinäiset pekonisarvet

  • 3 ½ dl vehnähiivaleipäjauhoja
  • ½ dl perunasosehiutaleita
  • 2 tl kuivahiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 ripaus cayennepippuria
  • ½ dl parmesaaniraastetta
  • ¾ dl öljyä
  • 1 ½ dl maitoa

täyte:

  • 1 rkl sipulisilppua
  • noin 85 g pekonia
  • 100 g paahdettuja cashewpähkiöitä
  • ½ dl juustoraastetta

Voiteluun

  • 1 kpl kananmuna

pinnalle:

  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

Pähkinäiset pekonisarvet leivotaan näin:

1. Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Lisää öljy ja hieman kädenlämpöä kuumemmaksi lämmitetty maito. Anna taikinan kohota noin 10 minuuttia.

2. Silppua sipuli ja pekoni. Ruskista pekoni pannulla ja kuullota sipuli pekonin joukossa. Jauha pähkinät. Sekoita kaikki sarvien täyteainekset.

3. Kauli taikinasta pyöreä levy ja leikkaa se kolmioiksi. Lusikoi täyte kolmioille ja kierrä sarviksi leveästä päästä alkaen. Anna pekonisarvien kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia.

4. Voitele sarvet ja ripottele unikonsiemeniä. Paista  pekonisarvet 225-asteisessa uunissa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin kymmenisen minuuttia.

5. Tarjoa pähkinäiset pekonisarvet teen tai glögin kanssa.

Lue myös: Omenaiset voisarvet

Lue myös Anna.fi: Täytetyt pikacroissantit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäiset pekonisarvet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.