Reseptit

Pähkinäiset raparperikupposet

Ainekset

  • 5 dl raparperipaloja
  • kaneli- tai vaniljatanko
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 dl hillosokeria

pähkinäkakku:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl jauhettua pähkinää
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Pähkinäiset raparperikupposet

  1. Leikkaa raparperinvarret pieniksi kuutioiksi. Kuumenna palat kattilassa, joukkoon voi lisätä tilkkasen vettä. Mausteeksi voi lisätä kaneli- tai vaniljatangon. Lisää sokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä. Poista kaneli- tai vaniljatanko.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Voitele 6 pientä annosvuokaa tai piirakkavuoka. Lusikoi raparperiseosta vuokiin ja peitä pinta pähkinäkakkutaikinalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäiset raparperikupposet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.