Reseptit

Pähkinäpiiras

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
13  annosta

Ainekset

  • 150 g saksanpähkinöitä
  • 100 g hasselpähkinöitä
  • 2 dl kuivattuja taatelipaloja
  • 3 rkl kookoshiutaleita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 0.5 tl kanelia
  • 2 rkl rypsiöljyä

täyte:

  • 2 ps (á 200 g) pähkinäseosta
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 0.5 dl appelsiinimehua

Valmistusohje

Pähkinäpiiras

1. Aja kaikki taikinan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta leivinpaperilevy taikinan päälle ja kaada painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 175- asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Poista herneet ja paperi, ja paista vielä 3–4 minuuttia. Ota pohja uunista.

2. Levitä pähkinäseos pohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, fariinisokeri, appelsiinin raastettu kuori ja -mehu. Kaada seos pähkinöiden päälle ja paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasossa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on täysin hyytynyt. Peitä piirakka puolessa välissä kypsennystä leivinpaperilla, ettei se tummuu liikaa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäpiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.