Pähkinäpiiras
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 13 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 150 g saksanpähkinöitä
- 100 g hasselpähkinöitä
- 2 dl kuivattuja taatelipaloja
- 3 rkl kookoshiutaleita
- 2 rkl fariinisokeria
- 0.5 tl kanelia
- 2 rkl rypsiöljyä
täyte:
- 2 ps (á 200 g) pähkinäseosta
- 3 kananmunaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 0.5 dl appelsiinimehua
Valmistusohje
1. Aja kaikki taikinan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta leivinpaperilevy taikinan päälle ja kaada painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 175- asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Poista herneet ja paperi, ja paista vielä 3–4 minuuttia. Ota pohja uunista.
2. Levitä pähkinäseos pohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, fariinisokeri, appelsiinin raastettu kuori ja -mehu. Kaada seos pähkinöiden päälle ja paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasossa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on täysin hyytynyt. Peitä piirakka puolessa välissä kypsennystä leivinpaperilla, ettei se tummuu liikaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäpiiras