Reseptit

Pähkinätangot

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
45  annosta

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 dl muscovadosokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4.5 dl vehnäjauhoja
  • 150 g jauhettua pähkinää, esim. hasselpähkinä
  • 1 rkl vettä

Lisäksi

  • tomusokeria

Valmistusohje

Pähkinätangot

Pähkinätangot ovat helppoja pikkuleipiä, joihin sopii mikä tahansa pähkinä. Valmiit pähkinätangot voi pyöritellä tomusokerissa, kookoshiutaleissa tai pähkinärouheessa.

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Sekoita kuivat aineet ja lisää rasvavaahtoon. Lisää joukkoon vesi ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.

2. Pyörittele taikinasta ohuita, peukalon paksuisia tankoja ja leikkaa ne noin 8 cm:n pituisiksi paloiksi. Nosta pähkinätangot leivinpaperoidulle uunipellille.

3. Paista pähkinätankoja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ja pyörittele tomusokerissa.

Kokeile myös muita hurmaavia pikkuleipäreseptejä:
Lumipallo-pikkuleivät
Suklaa-kaurakeksit
Kookosleivät
Ruoka.fi: Manteli-sitruunapikkuleivät

Kuva: Jukka Pakarinen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinätangot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.