Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paistetut ahvenfileet ja veneperunat

Ahvenfileet voissa paistettuna ovat juhlaruokaa. Tuoreet ahvenfileet eivät kaipaa muuta maustetta kuin suolaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paistetut ahvenfileet

  • 8 ahvenfileetä
  • ½ tl merisuolaa

paistamiseen:

  • 1 rkl voita

Lisäksi:

  • 4 lohkoa sitruunaa
  • tilliä

kastikkeeseen:

  • 1 tlk ranskankermaa
  • ½ kpl pestyn sitruunan mehu
  • 1 rkl ruohosipuli- ja persiljasilppua
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus valkopippuria
  • (1 kpl paprika)

veneperunat:

  • 6 kpl isoa perunaa kuorineen lohkoiksi leikattuina
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • 1 tilkka (vettä)

Valmistusohje

Paistetut ahvenfileet valmistuvat näin:

  1. Kypsennä toisessa pannussa keskilämmöllä voissa ahvenfileet molemmin puolin ja mausta lopuksi suolalla. Paista fileet 2-3 erässä, että ne kuumenevat kunnolla ja ruskistuvat hiukan.
  2. Kypsennä toisessa pannussa kovalla lämmöllä veneperunat öljyssä joka puolelta kauniin ruskeiksi. Mausta perunat suolalla ja lisää pannuun tilkka vettä. Alenna levyn lämpöä, peitä pannu kannella ja hauduta perunat kypsiksi.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset ja laita kastike tarjolle kulhoon tai halutessasi paprikakuppiin (halkaistuun paprikaan, josta siemenet on poistettu).
  4. Tarjoa lisäksi kiehautettuja pieniä porkkanoita.

Katso myös: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan

Katso myös Anna.fi: Leivitetyt ahvenfileet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistetut ahvenfileet ja veneperunat

Sami234

Tämä on tyyppiesimerkki, valitettavan yleinen, ”ohjeesta” jossa ei anneta ohjeita. Tiedän ilman reseptiäkin että ahvenet on paistettava kypsiksi. Reseptin tehtävänä on neuvoa kuinka temppu tehdään. Fingerpori kiteytti tämän ongelman hyvin: emo paistoi korvapuustit kauniin värisiksi: mustiksi.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.