Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paistetut lampaankyljykset

Timjamilla ja valkosipulilla maustetut lampaankyljykset kutkuttavat herkkusuun makuhermoja.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paistetut lampaankyljykset:

  • 4 lampaankyljystä
  • rypsiöljyä
  • timjamia
  • (valkosipulia)
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Lampaankyljykset valmistuvat helposti näin:

  1. Hiero lampaankyljysten pintaan öljyä ja timjamia. Öljyyn voit lisätä ensin hienonnettua valkosipulia. Anna maustua.
  2. Paista kyljykset uurteisella grillipannulla molemmin puolin ja käännä uudelleen, niin pintaan tulee ristikkokuvio. Jos paistat kyljykset paistinpannussa, lisää vähän öljyä. Anna kypsyä molemmin puolin 2-3 minuuttia. Mausta vasta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Kiedo folioon ja tarjoa kuumina.

Kotimaiset lampaankyljykset ovat kooltaan pieniä, mutta yksikin kyljys riittää, jos lisänä tarjotaan muhkea uuniperuna, valkosipuliperunoita ja runsaasti kasviksia, esimerkiksi parsakaalia, vihreitä papuja ja vaikka haaparouskuista tai muista metsäsienistä valmistettua muhennosta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lammas-paprikapata

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistetut lampaankyljykset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.