Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pannukakku

Pannukakku maistuu koko perheelle jälkiruokana, iltapalana ja viikonlopun aamiaisella. Tarjoa pannari mansikkahillon ja kermavaahdon kera, kun haluat jotain oikein hyvää. Pannukakku on herkullisimmillaan isoäidin ohjeella tehtynä: kuohkea ja pehmeä kuin poutapilvinen taivas. Parhaan lopputuloksen saa, kun malttaa antaa taikinan turvota vähintään 15 minuuttia, mieluiten vielä pidempään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pannukakku

  • 3 kpl kananmunaa
  • 7 dl maitoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Pannukakku tehdään helposti näin:

  1. Vatkaa kananmunat kevyesti, lisää neste, sokeri, kardemumma, suolaa ja vehnäjauhot.
  2. Anna pannukakkutaikinan turvota noin 15 minuuttia.
  3. Voitele uunivuoka voilla (puolet uunipannusta tai pyöreä, halkaisijaltaan 28 cm:n vuoka).
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista pannukakkua 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  5. Tarjoa pannukakku hillon tai tuoreiden marjojen tai marjasurvoksen ja kermavaahdon kera.

Vinkki! Jos haluat pannukakusta täyteläisen, käytä siihen täysmaitoa ja juhlapäivänä täysmaidon ja kerman sekoitusta, sillä rasvainen neste tekee pannarin rakenteesta täydellisen. Pannukakun makuvivahdetta voi muutella myös vaikkapa kookoskermalla tai mantelimaidolla.

Lue myös: Mitä pannukakkujen päälle? Katso 5 +1 makeaa vinkkiä, joissa ei ole mansikkahilloa!

Lue myös Anna.fi: Maailman paras pannari


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pannukakku

Pöivi.

En laittais kaardemummaa. Tilalle vaniliinisok. Ja ehdottonasti taikinaan 50-100 g sulatettua voita 😋

Mummo

Minä voitelen vuuan paksusti voilla,niin siitä tulee hyvää makua.Laitan vaniljasokeria,enkä käardemummaa.

suurmamma

Minä laitan vähän ohrajauhoja taikinaan.Minusta koostumus on parempi.En minäkään laita kaardemummaa Minun makuun se ei käy pannukakkuun.

Sigge

Voi puuttuu ei tule hyvä ilman voita

Lspin eukko

Hyvä ohje..
Ite muunnin>>
Kardemumma pois ja vaniljasokeria 1tl
Sulaa rasvaa 1 desi/ voita
Leivinjauhetta 1tl
Ja veteenki tehtynä..hyvä.
Kannatta kokeilla.
Peltilliseen vain 8 desiä haaleaa vettä.👍🍪☕

Mammutti

Leivinjauhetta ja sulatettua voita ja vaniljasokeria

Alina

Ehdottomasti reilusti voita. Kaura-ja mannapuuron sekä perunamuusin jämät olen hyödyntänyt pannariin. Ei kardemummaa eikä vaniljasokeria, leivinjauhetta kyllä. Parasta hillon ja kermavaahdon kanssa (vaahtoon vaniljasok.).

Tuula

Miniäni neuvoi tekemään nettisivun „maailman paras pannukakku“ ja se onkin mielestäni paras.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.