Pariisinleivokset
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1.5 dl sokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 rkl piparkakkumaustetta
- 50 g hillottua appelsiininkuorta
- 50 g sukaattia
- 1 dl voisulaa tai öljyä
- 0.5 dl siirappia
- 3 dl piimää
Pinnalle
- 4 dl tomusokeria
- noin 1 rkl mansikanmakuista tomusokeria
- vettä
Valmistusohje
Pariisinleivokset ovat pieniä ja somia herkkupaloja, jotka kuorrutetaan tomusokerikuorrutuksella.
1. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä siirappi, rasva ja piimä. Sekoita ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
3. Anna jäähtyä ja kuorruta sokeri-vesikuorrutuksella. Sekoita tomusokerit keskenään ja lisää vettä sen verran, että seos notkistuu. Levitä kakkulevyn pinnalle. Leikkaa paloiksi.
Kokeile myös muita suloisia leivoksia:
Aleksandran leivokset
Prinsessaleivokset
Limoncelloleivokset
Ruoka.fi: Brita-leivokset
Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pariisinleivokset