Pariloidut kuhafileet
Pariloidut kuhafileet syntyvät helposti paistinpannulla. Tämä ohje on saatu aikoinaan M/S Mariellan keittiöpäälliköltä Juhani Visalta jo vuonna 1986. Kuhafileiden mausteeksi riittää vain merisuola ja valkopippuri. Jos ostit kokonaisen kalan, nappaa tästä vinkit sen käsittelyyn. Kalan perkeistä syntyy makoisa liemi, josta saat aikaan ihanan kastikkeen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Pariloidut kuhafileet
- 1 kuha (siika, hauki)
- ruokaöljyä
- 1 sitruunan mehu
- joditonta suolaa
- valkopippuria
- suppilovahveroita
- 1 sipuli
- voita
Valmistusohje
Pariloidut kuhafileet tehdään näin:
- Fileoi kala. Keitä päästä, evistä ja selkäruodosta maukas, tiivis liemi.
- Viillä fileisiin kevyesti veitsellä vinoruudutus. Marinoi fileet sitruunamehussa, jossa on tilkka öljyä.
- Kuullota hienonnettu sipuli kevyesti voissa suppilovahveroiden kanssa.
- Pariloi kuhafileet molemmin puolin esimerkiksi kuivalla paistinpannulla. Mausta pariloidut kuhafileet merisuolalla ja rouhi pinnalle valkopippuria. Tarjoa saman tien sienien ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Kastike pariloiduille kuhafileille:
- Keitä kalan marinoituessa kastike: Hienonna sipuli ja kuullota se voissa. Lisää yhtä paljon kuivaa valkoviiniä ja kalalientä tai käytä vain kalalientä.
- Keitä lientä kokoon niin kauan, että puolet haihtuu. Siivilöi. Lisää kastikkeeseen nokare kylmää voita ja lopuksi runsaasti hienonnettua ruohosipulia.
Katso myös: Kuha kuuluu ruokakalojen kermaan
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Marsalkan kuha
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pariloidut kuhafileet