Pariloitua maksaa appelsiinin kera
Pariloitu maksa appelsiinin kera valmistuu vaivaisessa vartissa. Paistetut maksaviipaleet tarjotaan appelsiinimehussa muhineen sipulin sekä appelsiinilohkojen kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Pariloitua maksaa appelsiinin kera:
- 400 g naudan- tai vasikanmaksaa
- öljyä
- 2 sipulia
- öljyä
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 2 appelsiinin mehu
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 tl soijakastiketta
- suolaa
- valkopippuria
- 1 appelsiini
Valmistusohje
1. Poista maksaviipaleita reunustava kalvo. Sivele viipaleet öljyllä.
2. Leikkaa sipulit renkaiksi ja kuullota ne rasvassa. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu sekä sokeri ja soijakastike. Hauduta hiljalleen kymmenisen minuuttia, kunnes neste haihtuu.
3. Pariloi tai paista maksaviipaleet nopeasti kuumassa pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa maksa sipulien ja kalvottomiksi leikattujen appelsiinilohkojen kanssa.
Katso myös: Maksa on edullista pikaruokaa – katso nopeat ja herkulliset ohjeet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pariloitua maksaa appelsiinin kera