Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pariloitua maksaa appelsiinin kera

Pariloitu maksa appelsiinin kera valmistuu vaivaisessa vartissa. Paistetut maksaviipaleet tarjotaan appelsiinimehussa muhineen sipulin sekä appelsiinilohkojen kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pariloitua maksaa appelsiinin kera:

  • 400 g naudan- tai vasikanmaksaa
  • öljyä
  • 2 sipulia
  • öljyä
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 appelsiinin mehu
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl soijakastiketta
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 appelsiini

Valmistusohje

1. Poista maksaviipaleita reunustava kalvo. Sivele viipaleet öljyllä.

2. Leikkaa sipulit renkaiksi ja kuullota ne rasvassa. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu sekä sokeri ja soijakastike. Hauduta hiljalleen kymmenisen minuuttia, kunnes neste haihtuu.

3. Pariloi tai paista maksaviipaleet nopeasti kuumassa pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa maksa sipulien ja kalvottomiksi leikattujen appelsiinilohkojen kanssa.

Katso myös:  Maksa on edullista pikaruokaa – katso nopeat ja herkulliset ohjeet

Anna.fi/ruoka: Paistettua broilerinmaksaa ja kasvishöystöä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pariloitua maksaa appelsiinin kera

Sinun täytyy kommentoidaksesi.