Savulohikeitto
Parsa ja savulohi ovat mainio makupari, joka toimii myös keitossa. Sitruunamehu viimeistelee ja raikastaa kermaisen pehmeän keiton. Tarjoa parsa-savulohikeitto pienistä annosmaljoista keväisen juhla-aterian alkuun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Parsa-savulohikeitto
- 1 kg (2 nippua) valkoista tai vihreää parsaa
- kevätsipulinipun tai purjon valkea osa
- 1 rkl voita tai öljyä
- ¼ tl valkopippuria
- ¼ tl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 tl sitruunamehua
- 1 l kasvis- tai kanalientä
- 2 dl ranskankermaa
- noin 100 g kylmäsavulohta
Valmistusohje
Parsa-savulohikeitto tehdään helposti näin:
1. Aloita parsa-savulohikeiton valmistaminen käsittelemällä parsat. Taivuta parsoja, varsi napsahtaa poikki tuoreen ja nuukahtaneen osan rajoilla. Heitä tyviosa pois ja kuori parsat. Paloittele varret.
2. Silppua kevätsipulit tai purjo. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli ja sitruunankuoriraaste rasvassa. Lisää joukkoon paloitellut parsat, mausteet ja neste. Keitä noin 10 minuuttia. Poimi parsannuput koristeeksi ja soseuta muut ainekset. Lisää joukkoon ranskankerma.
3. Tarjoa parsa- savulohikeitto laseista tai kupeista. Koristele silputulla savulohella ja parsan nupuilla. Tarjoa parsa-savulohikeiton lisänä esimerkiksi viiriäisen munilla ja savulohella päällystettyä saaristolaisleipää.
Katso lisää herkullisia parsareseptejä:
Keitetty parsa Grillattu parsa Sitruunainen parsarisotto Parsa-yrttimunakas
Anna.fi: parsa-katkarapumaljat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savulohikeitto