Parsa-yrttimunakas
Ruokaisa, kauniin keväinen munakas syntyy helposti vihreistä parsoista, kevätsipulista ja tuoreista yrteistä. Tämän munakkaan juju on kuullottaa parsaa ja kevätsipuleita hetki öljyssä. Parsa-yrttimunakas sopii tarjottavaksi keväisillä brunsseilla tai lounailla sekä juhlavana iltapalana.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Parsa-yrttimunakas:
- 200 g vihreää parsaa
- 2 tl rypsiöljyä
- 4 kpl kananmunaa
- 4 rkl vettä
- ½ rkl maissitärkkelystä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl vastarouhittua pippuria
- 1 kpl kevätsipuli tai pieni nippu ruohosipulia
- ½ ruukkua rucolaa
- 2-3 oksaa rakuunaa tai kirveliä
Valmistusohje
Parsa-yrttimunakas tehdään helposti näin:
1. Aloita parsa-yrttimunakkaan valmistaminen käsittelemällä ensin parsat. Kuori parsoista varret, leikkaa kuivat tyvet pois ja pilko parsat. Pilko myös kevätsipuli.
2. Kuullota parsaa ja sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Siirrä parsa lautaselle.
3. Sekoita munat, vesi, tärkkelys ja mausteet keskenään ja kaada kuumaan pannuun. Vähennä lämpöä ja sekoita munamassaa hiukan.
4. Lisää parsa, sipuli ja rucolanlehdet. Anna parsamunakkaan hyytyä.
5. Ripottele munakkaan pinnalle yrttejä ja tarjoa parsa-yrttimunakas heti.
Katso lisää herkullisia parsareseptejä:
Keitetty parsa Grillattu parsa Parsa-appenzeller-piirakka Parsa-vuohenjuustorisotto
Anna.fi: parsa-katkarapumaljat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsa-yrttimunakas