Parsaa ja hollanninkastiketta
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- keitettyä parsaa
hollanninkastike:
- 3 kpl keltuaisia
- kahden limetin raastettu kuori ja mehu
- 2 rkl vettä
- ripaus suolaa
- hiven cayennenpippuria
- tai valkopippuria
- 0.5 tl sokeria
- 150 g pehmeää voita
Valmistusohje
- Leikkaa parsoista kuivahtanut tyviosa pois. Kuori parsat ja keitä suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi parsojen paksuudesta riippuen noin 3-12 minuuttia.
- Mittaa keltuaiset, hyvin pestyjen limettien, puolikkaan sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä vesi ja mausteet kulhoon tai kattilaan. Aseta astia vesihauteeseen suurempaan kattilaan. Kuumenna vesihaude lähes kiehuvaksi. Vatkaa kastikeaineksia koko ajan voimakkaasti, kunnes seos sakenee. Älä keitä.
- Ota astia vesihauteesta ja lisää pehmeä voi nokareina hyvin vatkaten. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tippa sitruunaa. Tarjoa kastike lämpimänä parsan kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsaa ja hollanninkastiketta