Parsaa ja tyrnivoikastiketta
Herkullinen lampaanpaisti tai kinkku saa kaverikseen mehevää parsaa piristävällä tyrnivoikastikkeella. Nauti ja ihastu!
- Gluteeniton
Ainekset
- 250 g palvattua lampaanpaistia tai -kinkkua
- nippu vihreää parsaa
- vettä
- 1 tl suolaa
- ½2 tl sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
kastike:
- 3 keltuaista
- 2 rkl vettä
- 3 rkl tyrnipuristemehua
- ripaus suolaa
- hivenen cayennepippuria tai valkopippuria
- ½ tl sokeria
- 2 tl sitruunamehua
- 150 g pehmeää voita
Valmistusohje
1. Leikkaa liha ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle.
2. Leikkaa parsoista huokoinen tai kuivahtanut tyviosa pois. Kuumenna vesi laakeassa paistokasarissa tai kapeassa parsakattilassa. Lisää joukkoon mausteet ja keitä parsoja paksuudesta riippuen 5-10 minuuttia. Jäähdytä tai tarjoa kuumina.
3. Mittaa keltuaiset, vesi, tyrnimehu ja mausteet kulhoon tai kattilaan. Aseta astia vesihauteeseen. Kuumenna vesihaude lähes kiehuvaksi. Sekoita aineksia koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Ota astia vesihauteesta ja lisää pehmeä voi nokareina hyvin vatkaten. Tarjoa kastike lämpimänä parsojen ja palvi-lampaan tai -kinkun kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsaa ja tyrnivoikastiketta
Hyvä ohje, tulostusnappia kaipaisin resepteihin, en ainakaan löydä sellaista!