Parsakaali-munavuoka
Parsakaali-munavuoka maistuu sellaisenaan tai kala-tai liharuokien lisukkeena. Vuoan voi tehdä myös vihreästä kukkakaalista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Parsakaali-munavuoka
- 400-500 g parsakaalia
- 400-500 g kukkakaalia
- 2.5 dl vettä
- suolaa
- valkopippuria
- 3-4 kpl kananmunaa
- (1 dl juustoraastetta)
- noin 1 dl kermaa
- muskottipähkinää tai ruohosipulia
Valmistusohje
Parsakaali-munavuoka tehdään näin:
Parsakaali-munavuoka tehdään parsa-ja kukkakaalista, mutta vuokaan voit käyttää myös pelkkää parsa- tai kukkakaalia tai vihreää kukkakaalia eli romaneskua, joka maistuu kukkakaalin tavoin raakana salaateissa, höyrytettynä tai vähässä vedessä keitettynä, sosekeittona tai kuorrutettuna.
- Irrota parsakaalista kukinnot ja kuori varret. Irrota kukkakaalista kukinnot ja paloittele varsiosat. Keitä suolalla maustetussa vedessä ensin parsakaalin kukinnot ilman kantta 6-8 minuuttia. Nosta kauniin vihreät kukinnot kylmään veteen jäähtymään. Keitä kukkakaalin kukinnot puolipehmeiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Paloittele kaalien varret keitinveteen, keitä ne pehmeiksi ja soseuta liemineen. Lisää tarvittaessa nesteeksi kermaa.
- Asettele kukinnot pitkänomaiseen voideltuun uunivuokaan, esimerkiksi lasiseen leipävuokaan tai rengasvuokaan. Sekoita kasvissoseeseen kananmunat, halutessasi juustoraaste, mausta seos ja kaada kukintojen päälle. Peitä foliolla ja kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes munaseos hyytyy.
- Tarjoa kuumana sienimuhennoksen tai kevyesti paistettujen sienien kanssa tai kumoa ja tarjoa kylmänä esimerkiksi savukalan tai -kinkun kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Parsakaali-kukkakaaligratiini
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsakaali-munavuoka