Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsamousse

Parsamousse on herkullinen alkupala ja juhlava aloitus aterialle. Valitse parsa huolella. Laadukas parsa on paksuvartista, napakkarakenteista ja mehevää. Ohuet vihreät parsat kypsyvät parissa minuutissa, paksummat viidessä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Parsamousse:

  • 500 g parsaa
  • vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • tilkka sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus valkopippuria

Koristeeksi:

  • parsannuppuja
  • kirveliä

Valmistusohje

Parsamousse valmistuu näin helposti:

  1. Huuhdo parsat ja poista kuivahtanut tyviosa. Paloittele parsat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Poista kypsyvät nuput vedestä noin minuutissa. Keitä varsia 3-5 minuuttia.
  2. Nosta parsat vedestä. Soseuta parsojen varsipalat ranskankerman ja mausteiden kanssa. Jaa sose annosmaljoihin. Korista annokset parsannupuilla ja kirvelillä.

Katso myös parsan ja hollandaise-kastikkeen resepti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Parsa-pähkinäsalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsamousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.