Parsamousse
Parsamousse on herkullinen alkupala ja juhlava aloitus aterialle. Valitse parsa huolella. Laadukas parsa on paksuvartista, napakkarakenteista ja mehevää. Ohuet vihreät parsat kypsyvät parissa minuutissa, paksummat viidessä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Parsamousse:
- 500 g parsaa
- vettä
- 0.5 tl suolaa
- 2 dl ranskankermaa
- tilkka sitruunamehua
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- ripaus valkopippuria
Koristeeksi:
- parsannuppuja
- kirveliä
Valmistusohje
Parsamousse valmistuu näin helposti:
- Huuhdo parsat ja poista kuivahtanut tyviosa. Paloittele parsat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Poista kypsyvät nuput vedestä noin minuutissa. Keitä varsia 3-5 minuuttia.
- Nosta parsat vedestä. Soseuta parsojen varsipalat ranskankerman ja mausteiden kanssa. Jaa sose annosmaljoihin. Korista annokset parsannupuilla ja kirvelillä.
Katso myös parsan ja hollandaise-kastikkeen resepti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Parsa-pähkinäsalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsamousse