Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pehmeä mustaherukkamehu (höyrymehu)

Ainekset

  • 9 l (4,5 kg) marjoja: 3 kg mustaherukoita ja 1,5 kg vadelmia
  • 1 kg (12 dl) sokeria

Valmistusohje

 

  1. Huuhtele marjat tarvittaessa ja pane ne kerroksittain sokerin kanssa mehustimen siiviläosaan. Täytä pohjakattila vedellä ja pane kansi päälle.
  2. Keitä vähintään 40-50 minuuttia, kunnes marjat ovat vaalentuneet. Valuta ensimmäinen mehulitra kannuun ja kaada takaisin marjojen päälle.
  3. Kääri pestyt mehupullot sanomalehteen ja kuumenna niitä 100- asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  4. Valuta mehu suoraan pulloihin ja sulje ne heti. (Näin toimien mehujen vahvuus ja makeus vaihtelevat pulloittain. Voit myös valuttaa mehun kattilaan, kuumentaa lähelle kiehumispistettä ja pullottaa vasta sitten.) Anna pullojen jäähtyä huoneenlämmössä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmeä mustaherukkamehu (höyrymehu)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.