Pehmeä pähkinäkakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 2.5 dl erikoishienoa Siro-sokeria
- 250 g jauhettua hasselpähkinää
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl voisulaa
Valmistusohje
Pehmeä pähkinäkakku on reilusti pähkinäinen, hyvin säilyvä kahvikakku.
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Jauha pähkinät mantelimyllyllä. Sulata voi.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita jauhetut pähkinät ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahtoon. Lisää lopuksi voisula.
3. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä pähkinäkakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa pähkinäkakku hieman jäähtyneenä.
Kokeile myös muita herkullisia kahvikakkuja:
Maustekakku
Mustikkatiikerikakku
Suklaa-banaani-pähkinäkakku
Ruoka.fi: Viikunakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pehmeä pähkinäkakku
Ihan sairaan hyvä kakku👍Itse tein parapähkinöistä ja laitoin taikinaan pikku mitaleiden kahvinporoista. Kyllä toimii.