Reseptit

Pehmeä pähkinäkakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 2.5 dl erikoishienoa Siro-sokeria
  • 250 g jauhettua hasselpähkinää
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl voisulaa

Valmistusohje

Pehmeä pähkinäkakku

Pehmeä pähkinäkakku on reilusti pähkinäinen, hyvin säilyvä kahvikakku.

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Jauha pähkinät mantelimyllyllä. Sulata voi.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita jauhetut pähkinät ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahtoon. Lisää lopuksi voisula.

3. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä pähkinäkakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa pähkinäkakku hieman jäähtyneenä.

Kokeile myös muita herkullisia kahvikakkuja:
Maustekakku
Mustikkatiikerikakku
Suklaa-banaani-pähkinäkakku
Ruoka.fi: Viikunakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmeä pähkinäkakku

Taikki

Ihan sairaan hyvä kakku👍Itse tein parapähkinöistä ja laitoin taikinaan pikku mitaleiden kahvinporoista. Kyllä toimii.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.