Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pehmeä sellerikeitto

Pehmeä sellerikeitto saa täyteläisen makunsa ranskankermasta. Samettisessa sopassa sellerin aromikas maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pehmeä sellerikeitto

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 800 g mukulaselleriä
  • 1 iso jauhoinen peruna
  • 8 dl kasvislientä
  • 3 rkl ranskankermaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua valkopippuria

Lisäksi

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kirveliä

Valmistusohje

Pehmeä sellerikeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä hetki. Paloittele selleri ja kuori palat. Pilko pienemmiksi paloiksi. Nosta palat kuoritun ja paloitellun perunan kanssa kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi.

2. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat täysin pehmenneitä. Soseuta keitto ja siivilöi, jotta saat siitä samettisen.

3. Kaada sosekeitto takaisin kattilaan ja lisää mausteet sekä ranskankerma. Kuumenna ja sekoita, kunnes sellerikeitto on kermaisen pehmeää. Annostele keitto lautasille ja pirskota pinnalle hieman oliiviöljyä. Koristele sellerikeitto kirvelin lehdillä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmeä sellerikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.