Pehmeä sellerikeitto
Pehmeä sellerikeitto saa täyteläisen makunsa ranskankermasta. Samettisessa sopassa sellerin aromikas maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Pehmeä sellerikeitto
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä
- 800 g mukulaselleriä
- 1 iso jauhoinen peruna
- 8 dl kasvislientä
- 3 rkl ranskankermaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
Lisäksi
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl kirveliä
Valmistusohje
Pehmeä sellerikeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä hetki. Paloittele selleri ja kuori palat. Pilko pienemmiksi paloiksi. Nosta palat kuoritun ja paloitellun perunan kanssa kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi.
2. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat täysin pehmenneitä. Soseuta keitto ja siivilöi, jotta saat siitä samettisen.
3. Kaada sosekeitto takaisin kattilaan ja lisää mausteet sekä ranskankerma. Kuumenna ja sekoita, kunnes sellerikeitto on kermaisen pehmeää. Annostele keitto lautasille ja pirskota pinnalle hieman oliiviöljyä. Koristele sellerikeitto kirvelin lehdillä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pehmeä sellerikeitto