Pekoni-parsapiirakka
Pekoni antaa parsapiiraalle rapsakasta ruokaisuutta ja mehevää makua. Kokeile ja ihastu!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
pohja
- 500 g valmista voi- tai lehtitaikinaa
Täyte
- 600 g valkoista tai vihreää parsaa
- 170 g pekonia
- 150 g mozzarellajuustoa tai -juustoraastetta
- 3 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 0.5 dl valkoviiniä
- 1 tl suolaa
- ripaus sokeria
- (1 tl karrijauhetta)
- ripaus valkopippuria
- 1 rkl hakattua persiljaa
- (muutama voinokare)
Valmistusohje
Pekoni-parsapiiras
1. Anna voitaikinan sulaa.
2. Kuori parsat ja leikkaa pieniksi paloiksi.
3. Keitä valkoista parsaa suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä 10-15 minuuttia, vihreää vain muutama minuutti. Jäähdytä parsat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta.
4. Leikkaa pekoni silpuksi ja ruskista se pannulla.
5. Painele sulanut taikina kylmällä vedellä huuhdellun vuoan pohjalle ja reunoille.
6. Levitä jäähtyneet parsapalat, jäähtynyt pekoni sekä mozzarellapalat tai -raaste vuokaan.
7. Esipaista 200 asteeseen lämmitetyssä uunissa noin 10 minuuttia.
8. Sekoita kulhossa kerma, maito ja kananmunat, viinitilkka ja mausteet. Kaada seos esipaistetun piirakan päälle, ripottele persiljasilppu (ja muutama voinokare) pinnalle. Paista vielä 25 minuuttia.
Ohje: Seija Mielke, Berliini
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pekoni-parsapiirakka