Reseptit

Peltopyytä kriikunahillokkeessa

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 8 peltopyytä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 170 g pekonia

Täyte

  • ruskistettua pekonia
  • 2-4 sellerinvartta
  • 100 g saksanpähkinää
  • 100 g ruohosipulituorejuustoa
  • 1 dl juustoraastetta

Kriikunahilloke

  • 5 dl kriikunoita tai tuoreita luumuja
  • 1 dl vettä tai portviiniä
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 kanelitanko
  • 3 tähtianista

Valmistusohje

Peltopyytä kriikunahillokkeessa

1. Valmista ensin kriikunahilloke. Huuhdo marjat. Luumut voi halkaista ja paloitella. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Poista marjoista ironneet kivet ja kokonaiset mausteet. Tarjoa lihan kastikkeena.

2. Puhdista linnut. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiedo ympärille pekonia. Silppua loput pekoniviipaleet ja ruskista pannussa.

3. Valmista täyte. Leikkaa sellerinvarret pieniksi paloiksi. Sekoita ainekset keskenään ja täytä linnut seoksella. Sido linnut ja ruskista padassa. Lisää hieman vettä tai riistalientä. Hauduta kannen alla 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa peltopyyt kriikunakastikkeen ja muiden syksyisten lisukkeiden kera.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Peltopyytä kriikunahillokkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.